content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Kutatás, publikációk

A döntéshozók munkáját gazdasági kutatásokkal támogatjuk.

Igen sokféle gazdasági témakörben végzünk kutatást. Ez elősegíti a jobb döntéshozatalt, és így az európaiak jóllétét is.

Gazdasági jelentés

A Gazdasági jelentés olyan információkat mutat be, amelyek az EKB monetáris politikai döntéseinek alapját képezik. A kiadvány évente nyolc alkalommal jelenik meg, két héttel a kamatmeghatározó ülés után. Betekintést nyújt a gazdaságba és várható alakulásába.

Olvassa el a legfrissebb Gazdasági jelentést!

Kutatói Hírlevél

A Kutatói Hírlevél az EKB közgazdászainak legutóbbi munkáiból ad ízelítőt. Havonta jelenik meg, és áttekintést nyújt számos gazdasági és pénzügyi témáról.

Olvasson bele a Kutatói Hírlevélbe!

Pénzügyi stabilitási jelentés

A Pénzügyi stabilitási jelentésben az euroövezet pénzügyi stabilitását érintő esetleges kockázatokat elemezzük. A pénzügyi stabilitás azért nélkülözhetetlen, mert a szilárd infláció egyik alapeleme.

Olvassa el a Pénzügyi stabilitási jelentésünket!

Makroprudenciális Hírlevél

A klímakockázatok hosszú távú jellege és a hatásukat övező bizonytalanság jelentős kihívás a világgazdaság számára. Ebben a számban feltérképezzük azt az eszköztárat és azokat a szakpolitikai reformokat, amelyek a klímakockázatok kezeléséhez és a zöldebb gazdaságra való átmenet finanszírozásához szükségesek.

Olvassa el a Makroprudenciális Hírlevelünket!

Kutatói tanulmányok

Más nagyobb központi bankhoz hasonlóan az EKB-ban is folynak kutatások. Ezek eredményeit többféle kutatói tanulmányban publikáljuk.

A kutatói tanulmányok áttekintése

Kutatóink

Kutatóink magas szintű elemzéseket végeznek az EKB számára releváns témákról. Munkájuk valamennyi szakpolitikai területen megalapozza az EKB döntéseit. Ismerje meg közelebbről, kik ők, és mivel foglalkoznak!

Kutatóink
KONFERENCIÁK, SZEMINÁRIUMOK
Tájékozódjon a tervezett konferenciákról, szemináriumokról és a lehetséges részvételi módról!
DOLGOZZUNK, ÉS ÉPÍTSÜK A KAPCSOLATI HÁLÓT EGYÜTT!

Kutatói munkalehetőségek

Dolgozzon az EKB-nál!

Ha szeretne az EKB közgazdász kutatói csapatába tartozni, izgalmas munka- és gyakornoki lehetőségeket kínálunk kutatóknak, illetve egyetemi hallgatóknak, valamint ösztöndíjakat pályakezdő kutatóknak és társadalomtudósoknak egyaránt.

Nézze meg ösztöndíjainkat és egyéb kínálatunkat!

A kapcsolati háló építése

Az EKB többféle kapcsolatrendszeren keresztül irányítja és koordinálja a kutatásokat, amelyek segítségével a döntéshozatalt támogató információkat kapunk.

Tekintse meg a kutatói kapcsolati hálókat!
NEM SZAKÉRTŐ? TEKINTSE MEG A KISOKOST!
BŐVEBBEN
Miért végez az EKB kutatásokat?

Ebben a szekcióban található oldalak